Wall Street-beer Peter Boockvar waarschuwt dat de marktrally van de afgelopen weken slechts een hertest is binnen de huidige Bear Market. Hij verwacht dat de dalende beursbeweging binnenkort weer een vervolg zal gaan krijgen. En dat is met name aan de dalende winstgroei te danken.

Peter Boockvar, chief investment officer van de Bleakley Advisory Group, is al sinds afgelopen zomer pessimistisch gestemd over de financiële markten. Hij voorspelde destijds al dat Wall Street zou worden meegesleurd in een golf van correcties. Die voorspelling begon zich uiteindelijk in oktober te ontvouwen.

Beleggers moeten de switch maken naar contant geld

En nu komt Boockvar dus opnieuw met een serieuze waarschuwing. Volgens hem gaan de markten vroeg of laat de hinder ondervinden van de tragere wereldwijde economische groei, de winstvertraging en een onzeker monetair beleid. Hoe hoger de markt gaat en hoe lager de geschatte winsten, hoe duurder aandelen worden (in vergelijking tot de winst).

Boockvar laat daarnaast weten dat de feitelijke onderliggende economische fundamenten verslechteren. Dit is met name buiten de Amerikaanse landsgrenzen het geval. Met betrekking tot de bedrijfswinsten rekent hij zelfs dit jaar nog op een daling.

Volgens Boockvar kunnen beleggers zich tegen deze onzekerheden beschermen door in ‘cash’ te investeren. Hij verwacht dat de S&P 500 index uiteindelijk het jaar zal afsluiten onder het huidige niveau.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)