Het is weer de tijd van het jaar dat we een inzicht krijgen in de aandelen die ’s werelds beste beleggers kochten en verkochten in het 2e kwartaal. Er stonden weer opvallend veel technologieaandelen op het lijstje van de grote hedgefunds. Dit zijn de 5 populairste technologieaandelen van het moment.

Apple

De resultaten van het eerste kwartaal die Apple in april bekend maakte, werden niet gesmaakt door een aantal hedgefunds. Beleggers als Ray Dalio verkochten Apple in het 2e kwartaal. Buffett daarentegen kocht opnieuw 12,4 miljoen aandelen waardoor zijn belang in Apple bijna $50 miljard waard is.

Er waren op het einde van Q2 maar liefst 90 hedgefunds die Apple in portefeuille hadden, en terecht aangezien het bedrijf begin augustus als eerste Amerikaans bedrijf de marktkapitalisatie van $1.000 miljard overschreed.

Altaba

Altaba is het technologieaandeel waarin hedgefunds het meest vertegenwoordigd zijn met 37,8% van de aandelen. Het aantal hedgefunds daalde wel van 100 naar 95. Altaba beheert de voormalige activa van Yahoo! die niet aan Verizon verkocht werden.

Altaba bezit hiermee voornamelijk miljarden cash geld en 15% van de aandelen Alibaba. Ook heeft Altaba nog een groot belang in Yahoo Japan, al werd er 1/3 van de aandelen verkocht aan Softbank.

Alphabet

Alphabet kon in het 2e kwartaal een beetje aan populariteit winnen onder de hegdefunds. Er zijn nu 125 hedgefunds die A-aandelen in bezit hebben en 122 C-aandelen. Alphabet rapporteerde over het 2e kwartaal opnieuw sterke resultaten en is zelfs op weg om de nieuwe Berkshire Hathaway te worden volgens sommige analisten.

Microsoft

Ook het voormalige bedrijf van Bill Gates blijft uitzonderlijk populair. In het 2e kwartaal steeg het aantal hedgefunds met Microsoft in de portefeuille van 152 naar 161. De commerciële clouddiensten konden een groei voorleggen van 53%, de publieke zelfs 89% op jaarbasis. De omzet van LinkedIn groeide 37% en de gaming-divisie 35%. De cilinders draaien op volle toeren bij Microsoft.

Facebook

Eind juni waren er 193 hedgefunds long Facebook. Dit was na het schandaal dat in het eerste kwartaal los barstte, maar voor de bekendmaking van de resultaten over het 2e kwartaal waardoor het aandeel 20% verloor op 1 dag. De vraag is dan ook of Facebook ook volgend kwartaal nog bovenaan deze lijst staat.

Bron: InsiderMonkey

Foto Credit: iStock