Sinds de bodem van maart zitten de wereldwijde beurzen al stevig in de lift. Tijdens de afgelopen handelsdagen werden de beurzen echter voor het eerst in lange tijd geconfronteerd met een beurscorrectie. Deze beurscorrectie heeft meer weg van een ‘gezonde beurscorrectie’ dan een trenddraai. De beursrally is in het bijzonder te danken aan enkele grote aandelen.

Tijdens de afgelopen maanden wisten met name de techaandelen in positieve zin op te vallen. Al jaren staan de techaandelen bovenaan op de verlanglijst van beleggers en de coronacrisis wist daar geen verandering in te brengen.

Deze zes aandelen bepalen op dit moment de beursrally

In het bijzonder zijn de meeste beleggers op dit moment gecharmeerd van de aandelen Facebook, Apple, Amazon, Netflix, Microsoft en Google. Deze aandelen noteren op jaarbasis gemeten allemaal in het groen. Door deze goede beursprestatie weten deze aandelen de complete S&P 500 index in het groen te tillen. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van SG Cross Asset Research, te zien dat de S&P 500 index zonder de bovengenoemde zes aandelen op dit moment in het rood zou noteren (daling van 2,7%).

Beleggers moeten zich echter goed beseffen dat het belang van deze zes aandelen in de complete index ook een bedreiging kan zijn. Op het moment dat deze aandelen immers van richting veranderen, heeft dat ook grote invloed op de complete index. En op dat moment kan het ook razendsnel bergafwaarts gaan. En dat hebben beleggers de afgelopen week mogen ervaren.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.