In China is de markt voor elektrische voertuigen bijzonder competitief. Voertuigen van Nio, Xpeng, BYD, Tesla, Volkswagen en Li Auto verkopen er als zoete broodjes. Maar welke voertuigen vallen nu het meest in de smaak bij de Chinese consument? Uit onderzoek van Bernstein blijkt de top drie te bestaan uit één Chinees merk, één Duits en één Amerikaans merk.

De Chinese markt voor elektrische voertuigen blijft elk jaar ontzettend hard groeien. Maar welke automerken behoren nu tot de favorieten van de Chinezen? Uit een onderzoek van 1.600 respondenten blijkt dat de top drie er wellicht anders uitziet dan je zou denken.

De ondervraagden zijn mensen die vooral leven in grote steden met een gemiddelde leeftijd van 32 jaar en een maandelijks inkomen van ongeveer 2.969 dollar. De helft beweerde dat hun volgende aankoop een elektrisch voertuig zal zijn, op voorwaarde dat de prijzen wat zakken en het rijbereik groter is. Maar welke drie automerken staan er nu in de top drie?

Op de derde plaats bevindt zich het Duitse Volkswagen. Op de tweede plaats staat Tesla en de absolute nummer één is het Chinese BYD. Een kleine nuance, het gaat hier over het segment voertuigen die relatief goedkoop zijn en bedoeld zijn voor het brede publiek.

Premium

Xpeng en Nio komen niet voor in dit lijstje omdat ze behoren tot het ‘upper mass & premium’-segment, voertuigen met een prijskaartje hoger dan 23.437 dollar. De intentie van Chinese consumenten om een voertuig te kopen van Nio en/of Xpeng is dit jaar bijna verdubbeld van 5 naar 9,5 procent. Hierdoor bevinden Nio en Xpeng zich op de eerste plaats in die segment.

In dit segment komt Tesla op de tweede plaats gevolgd door Duitse automerken zoals BMW en Audi. Over alle categoriën heen, zijn het toch de Duitse automerken die de kroon spannen, gevolgd door de Japanse merken Toyota, Honda en Nissan. Alsook het Chinese BYD en Geely.

Bronnen: Evelyn Cheng – CNBC

Foto: Pxfuel

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>