Goud staat al eeuwen bekend als veilige haven voor kapitaal. En dat benadrukt de Nederlandse centrale bank nu nog eens. Volgens de grootste Nederlandse vermogensbeheerder is goud van groot belang en is het nodig om ‘opnieuw te beginnen’ als alles instort.

De centrale bank heeft het over het instorten van het hele systeem. En wanneer dat zou gebeuren, is een flinke goudvoorraad van essentieel belang. Want goud staat buiten het financiële systeem.

In tegenstelling tot aandelen, obligaties of andere financiële producten. Aan al deze producten zit risico, maar aan goud niet. Althans volgens de centrale bank. De Nederlandse centrale bank schreef in een persbericht op de eigen site:

Als het hele systeem instort, biedt de goudvoorraad een onderpand om opnieuw te beginnen.

‘Goud houdt altijd waarde’

Ook al komt er een volgende financiële crisis. En wellicht een waardoor het hele financiële systeem instort, waar de centrale bank op doelt. Dan zal het gouddeel in je portefeuille niets te vrezen hebben. Of dat helemaal waar is valt te betwijfelen, want in de vorige financiële crisis daalde de waarde van goud ook.

Toch was dit maar van tijdelijke aard. Zo legde de crisis de fundering voor een volgende rally die de goudprijs naar nieuwe all-time-highs lanceerde. En dat is de reden dat centrale banken veel goud in huis hebben.

Crisis of niet, een baar goud houdt altijd waarde. Centrale banken als DNB hebben daarom van oudsher veel goud in huis. Goud is namelijk het ultieme appeltje voor de dorst: het vertrouwensanker voor het financiële stelsel.

Bron: DNB

Foto: iStock

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER