De prijs van dogecoin wordt tegenwoordig bepaald door één persoon, namelijk Elon Musk. De koers schommelt op basis van wat Musk erover tweet. Vrijdag is weer zo een goede dag voor dogecoin nadat Musk er iets positief over had getweet. Echter zou de rally ook te maken hebben met een mogelijke ‘listing’ van dogecoin op Coinbase.

Op het moment van schrijven noteert dogecoin aan 0,53 cent, oftewel 33 procent hoger sinds deze ochtend. De stijging is het gevolg van de zoveelste tweet van Elon Musk. Maar er zou ook positief nieuws zijn omtrent een potentiële ‘listing’ op het cryptoplatform Coinbase.

De grootste drijfveer zou de tweet van Musk zijn. Hij schreef namelijk dat er een samenwerking zou zijn met de ontwikkelaars om het transactiesysteem efficiënter te maken. Wellicht probeert hij hiermee brokken te lijmen want woensdag zei hij dat Tesla geen bitcoin meer zal accepteren als betaalmiddel. Dit veroorzaakte een grote verkoopgolf op de cryptomarkt.

Musk zijn deelname aan Saturday Night Live of NBC deed dogecoin ook geen deugd afgelopen weekend. Musk ging akkoord met de stelling dat dogecoin een ‘hustle’ is waardoor de waarde van de digitale munt kelderde. Marktkenners vermoeden nu dat Musk er alles aan doet om de schade te herstellenen de prijs van dogecoin opnieuw te ‘pumpen’.

Coinbase

Cryptoplatform Coinbase zei donderdag dat ze van plan zijn om dogecoin te verhandelen. Veel cryptobeleggers gebruiken de Robinhood app om kosteloos dogecoin te verhandelen. Als het populaire Coinbase mee op de kar springt, wordt het bereik voor dogecoin nog groter.

Financiële experten waarschuwen dat dogecoin een zeer speculatieve belegging is. Er wordt gewaarschuwd voor de hoge waardering van de digitale munt. Experten zijn het er over eens dat de munt zich in een bubbel bevindt, eigenlijk net ‘zoals alle cryptomunten op dit moment’.

Bronnen: CNBC

Foto: Дмитрий Шустов – Flickr – CC BY-NC 2.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven