Er lijkt wel een nieuwe cryptofavoriet te zijn, namelijk dogecoin. De digitale munt, die ooit als grap werd gecreëerd, is de afgelopen 24 uur met 40 procent gestegen. De marktwaarde bedraagt 69 miljard dollar, de vierde grootste cryptomunt op de markt. Dogecoin is sinds begin dit jaar al met 11.000 procent gestegen. Marktkenners raden aan voorzichtig te handelen.

Het is de laatste weken weer hard aan het gaan op de cryptomarkt, bijna alle munten zitten in een stijgende trend. Maar voor dogecoin gaat het uitzonderlijk hard. De digitale munt noteert sinds begin dit jaar 11.000 procent hoger en is de afgelopen 24 uur 40 procent gestegen naar 0,67 dollar. Het is nu de vierde grootste cryptomarkt op de markt.

Niet slecht voor een digitale munt die in 2013 als grap werd gecreëerd. De rally is er vooral gekomen dankzij hype van invloedrijke figuren zoals Tesla-baas Elon Musk en Dallas Mavericks basketball team eigenaar Mark Cuban waarvan deze laatste het volgende zei:

As long as more companies take doge for products/services, then Doge can be a usable currency because it MAY hold its purchasing value better than a $ in your bank. If interest rates skyrocket or the amount spent falls or stagnates, so will Doge. Yes, a joke is now legit.

‘Wees voorzichtig’

Experten waarschuwen echter voor de rally. Dit trekt veel beleggers aan die snel rendement willen halen. Maar het risico is bijzonder groot en niemand weet wanneer de bubbel zal barsten. Ben Weiss, CEO van CoinFlip, raadt beleggers aan enkel geld te investeren dat ze kunnen missen. Maar ook enkel als men gelooft in het concept van dogecoin.

Echter is Weiss een grote voorstander van crypto en dogecoin. Hij raadt beleggers en investeerders aan om in crypto te investeren voor de lange termijn. Hij vindt het dan ook geen slecht idee om een deel van de beleggingsportefeuille in digitale munten te steken.

Bronnen: CNBC

Foto: Marco Verch Professional –  Flickr – CC BY 2.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven