Dogecoin, de digitale cryptomunt die ooit als grap werd gecreëerd, had je veel rendement kunnen bezorgen deze handelsweek mocht je ze in bezit hebben. De munt is maar liefst met 400 procent in waarde gestegen op één week tijd. De munt staat nu in de top 10 van de hele cryptomarkt met een totale marktwaarde van 40 miljard dollar.

Grote koersschommelingen op de cryptomarkt zijn niet ongewoon, maar soms gebeurt er toch iets dat bijzonder is. De digitale munt dogecoin, gebaseerd op de ‘Doge’ meme, is deze handelsweek met maar liefst 400 procent gestegen van 0,13 dollar naar 0,43 dollar.

Dogecoin werd gecreëerd in 2013 door de software engineers Billy Markus en Jackson Palmer. De munt werd gecreëerd als sneller alternatief voor de bitcoin, maar eerder voor de lol. Sinds zijn ontstaan, mede dankzij de ‘Doge’ meme, is de populariteit blijven toenemen.

Dat de munt een marktwaarde van 40 miljard dollar zou bereiken, had niemand durven denken. Ondertussen is de waarde van de munt wel wat teruggezakt naar 0,27 dollar oftewel een marktwaarde van 34 miljard dollar. Wat niet vreemd is na zo een waanzinnige rally.

Awareness

De reden voor de stijging heeft wellicht te maken met het succesvolle beursdebuut van het cryptoplatform Coinbase. Tijdens de eerste handelsuren wist het bedrijf een marktwaarde van 100 miljard dollar aan te tikken, een mijlpaal voor het platform maar vooral voor de cryptomarkt wat zorgde voor een nieuw soort ‘awareness’ onder beleggers en investeerders.

En uiteraard heeft het nieuwe koersdoel van de bitcoin er ook iets mee te maken. De volledige cryptomarkt geniet van een opwaarts momentum dat wordt veroorzaakt door de ‘direct listing’ van Coinbase. David Kimberley, analist bij Freetrade, waarschuwt voor een cryptobubbel.

People are buying the cryptocurrency, not because they think it has any meaningful value, but because they hope others will pile in, push the price up, and then they can sell off and make a quick buck.

Hij weet niet wanneer de bubbel zal barsten gezien de hype momenteel zo groot is. Hij waarschuwt echter dat het van cruciaal belang is dat, als de eerste signalen er zijn, er zo snel mogelijk uit stappen. Kimberley voegde er aan toe dat het onmogelijk is om zoiets te timen.

Bronnen: CNBC

Foto: Marco Verch Professional – Flickr – CC BY 2.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven