Amerikaanse beleggers laten zich van de wijs brengen door verwarrende berichten over de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. De Dow Jones futures verloren maar liefst 300 punten op een bepaald moment wegens geruchten dat de handelsgesprekken nu al moeilijk verlopen tussen beide partijen. Dat is alvast geen goed begin.

De Dow Jones Industrial futures gingen op een bepaald moment met 300 punten naar beneden nadat beleggers gehoor kregen dat de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten van Amerika en China nu al moeilijk verlopen. De gesprekken zijn niet eens fatsoenlijk van start gegaan en de partijen rond de tafel lijken nu al vast te zitten op verschillende onderwerpen.

Erger nog, de handelsgesprekken waren ingepland tot en met vrijdag. Volgens berichten zou de vicepremier Liu He gezegd hebben om Washington donderdag al te verlaten. Het heikel punt en de oorzaak voor de impasse ligt bij de discussie omtrent de technologische strubbelingen.

Verwarring

Maar het Witte Huis ontkrachtte de geruchten door te zeggen dat ze niet op de hoogte zijn van het vervroegde vertrek van Liu He. De berichten, die verspreid werden door de South China Morning Post, zijn volgens het Witte Huis niet accuraat en zorgen alleen maar voor verwarring.

This is the emotional roller coaster that we have to strap in for while these negotiations get hashed out. The transparency of these negotiations are overwhelming for markets but, I remain optimistic about the outcome.

De tegenstrijdige berichten doen beleggers zweten vermits de uitkomst van de handelsgesprekken een grote impact zal hebben op het koersverloop op de markten. Als beide landen overeenkomen de komende dagen, dan kunnen de beurzen opnieuw ademhalen.

De markten hopen op een voorlopig akkoord tussen de Verenigde Staten en China zodat er eindelijk gewerkt kan worden aan een definitief handelsakkoord. Maar marktkenners verwachten niet dat er vooruitgang geboekt gaat worden en dat het conflict nog enkele maanden zal aanslepen.

Bronnen: CNBC

Foto: Mohammed Hassan – Pixabay