De Nasdaq Composite zit in een sterke neerwaartse trend, net zoals de S&P 500 en de Dow Jones. De downgrade van Apple gisteren deed daar nog eens een schepje boven op. Het duwde andere technologieaandelen kopje onder. Het hoofdbedrijf van Google, Alpahbet, en Microsoft daalden naar hun laagste niveau van de afgelopen 52 weken. 

Het sentiment op de beurzen blijft bedrukt en er lijkt geen einde aan te komen. Het contrast met eind vorig jaar kon niet groter zijn. De analisten van Bank of America hebben daar een schepje boven op gedaan door het aandeel van Apple de ‘downgraden’. Dit deed niet alleen Apple dalen met 4,91 procent, het trok ook andere aandelen mee de dieperik in.

Voornamelijk technologieaandelen deelden in de klappen. Deze categorie heeft al maandenlang last van neerwaartse druk omdat beleggers en investeerders vrezen voor een recessie en hun risicovolle groeiaandelen inruilen voor cash of minder risicovolle assets.

De Nasdaq steeg dinsdag en woensdag nog, maar dat kwam nadat de index zijn twee slechtste weken sinds de coronapandemie er op had zitten. Nu keert deze ‘downtrend’ terug met een daling van 2,8 procent donderdag, de scherpste daling sinds 13 september.

Apple

Analisten zijn minder tuk op Apple omdat ze vrezen dat de vraag naar de iPhone 14 gaat teleurstellen. Daarenboven had Apple onlangs aangekondigd om 6 miljoen eenheden minder te gaan produceren. Het aandeel van Apple is nu 20 procent minder waard dan eind 2021, de Nasdaq ging binnen die periode 31 procent lager.

Van alle technologieaandelen was Microsoft het meest solide, het aandeel ging ‘slechts’ 1,5 procent lager donderdag. Google’s Alphabet ging 2,6 procent lager en Meta 3,7 procent. Deze aandelen bereikten hun laagste niveau van de afgelopen 52 weken.

Bronnen: Jordan Novet – CNBC

Foto: Ylanite Koppens – Pixabay

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger