De Duitse beurs wist tijdens de voorbijgaande handelsmaanden goede zaken te doen. Op dit moment is de DAX index nog enkele procenten verwijderd van het record dat aan het begin van dit jaar bereikt werd. Het is echter nog te betwijfelen of de Duitse beurs binnenkort al weet te stijgen naar de oude recordkoers. Een nieuwe dalende cyclus is immers recent van start gegaan.

Diverse analisten zijn van mening dat de financiële markten ook te maken krijgen met diverse seizoenen. Binnen de financiële wereld staan die ‘seizoenen’ ook wel bekend als ‘cyclussen’. Volgens de analisten van Nautilus Investment Research is er op 24 juli bij de Duitse beurs een nieuwe dalende cyclus van start gegaan.

Duitse beurs kan het de komende maanden lastig gaan krijgen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, zijn alle voorgaande cyclussen in beeld gebracht. Als beleggers tijdens de afgelopen 10 jaar alleen op deze cyclussen hadden gespeculeerd, werd er gemiddeld gezien een jaarlijks rendement van 21,3% behaald. Indien beleggers de ‘Buy & Hold’ strategie hadden gehanteerd, was het rendement slechts 7,7% per jaar geweest.

Op de grafiek is te zien dat er onlangs een nieuwe dalende cyclus van start is gegaan. Deze cyclus suggereert dat de Duitse beurs het tot 20 november 2020 lastig kan krijgen. Toevallig genoeg valt die datum ongeveer samen met de Amerikaanse verkiezingen. Mogen beleggers daarna opgelucht ademhalen?

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar