Eind augustus wist de Dollar Index een stevige bodem neer te zetten en vanaf dat punt gerekend is er een voorzichtige prijsstijging van start gegaan. Tot op heden is deze stijgende beweging niet bepaald indrukwekkend te noemen. Voor beleggers is het overigens te hopen dat de dollar de komende tijd zwak blijft presteren. Anders zou het wel eens rap bergafwaarts kunnen gaan met de Amerikaanse beurzen.

De analisten van Alpine Macro hebben het verband tussen de S&P 500 index en de Dollar Index onderzocht. Volgens hen is er al het gehele jaar sprake van een sterk tegengesteld belang tussen beide componenten. Zo wist de dollar in maart een stevige top te bereiken, terwijl op hetzelfde moment de Amerikaanse beurzen juist een stevige bodem wisten neer te zetten.

Amerikaanse beurzen profiteren van een zwakkere dollar

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, is het tegenovergestelde belang tussen de S&P 500 index en de Dollar Index in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat de dollar het op dit moment opnieuw lastig heeft. Mocht de bodem van eind augustus binnenkort sneuvelen dan kan dit alleen maar goed nieuws betekenen voor de Amerikaanse beurzen. Volgens het onderzoek van  Alpine Macro is immers in dat geval de kans groot dat de beurzen verder in waarde zullen gaan stijgen.

Moeten beleggers hopen op een zwakkere dollar?

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)