Vanaf de bodem van maart 2020 gerekend is de S&P 500 index al met meer dan 85% in waarde gestegen. Deze beursstijging laat zien hoe sterk de huidige beursrally is. Deze sterkte biedt echter geen enkele garantie voor de toekomst. De kans op terugval lijkt immers juist nu enorm groot te zijn.

Er heerst op dit moment een optimistische stemming op de beursvloer. Ondanks de aangekondigde belastingverhoging van Biden, weten de beurzen goed staande te blijven. Elke correctie lijkt op dit moment aangegrepen te worden om nieuwe posities aan de portefeuille toe te voegen. De vraag is alleen of dit wel het geschikte moment is om de aandelenportefeuille uit te breiden.

Maken de beurzen binnenkort een pas op de plaats?

Uit onderzoek van Nautilus Investment Research blijkt dat de beurzen normaliter tegenvallend presteren tijdens de periode na het bereiken van een beursstijging van minstens 85%. Op de bovenstaande tabel is te zien dat de S&P 500 index gemiddeld 3 maanden later 2,34% lager noteert. Ook na 6 maanden is er sprake van een koersdaling. In dat geval gaat het om een gemiddelde beursdaling van 2,61%.

Uiteraard betekent dit niet dat de beurzen binnenkort geconfronteerd gaan worden met een beurscorrectie, want het verleden biedt geen enkele garantie voor de toekomst. Dit onderzoek laat echter wel zien dat de stieren mogelijk toe zijn aan een gezonde rustperiode. En de vraag is of beleggers hier al op bedacht zijn.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.