Sinds maart staat de Amerikaanse munt al onder druk. Vanaf dat moment gerekend heeft de dollar het nodige terrein moeten inleveren. Dit heeft voor een groot deel te maken met het ruimhartige monetaire beleid van de Amerikaanse centrale bank. Toch kan een trenddraai nabij zijn. En de vraag is of beleggers hier wel blij mee moeten zijn.

Al enkele maanden zitten de beurzen stevig in de lift. Tijdens de eerste handelsdag van deze week kwam daar wel even tijdelijk verandering in, want de beurzen werden toen geconfronteerd met stevige verliezen. Met name de Europese beurzen namen een duikvlucht als reactie op het coronanieuws uit het VK en de aanstaande Brexit. Ondanks dat zijn de stieren nog steeds in het voordeel.

Duurdere dollar kan onheil voor de beurzen betekenen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is te zien dat de Dollar Index bij een belangrijke grens is aangekomen. De grens van 89 wist immers in het jaar 2018 nog een belangrijke trenddraai te bewerkstelligen. En ook toen hing er een pessimistische sfeer rondom de dollar. Vandaag de dag is dat niet anders, want slechts 22% van de beleggers rekent op dit moment op een koersstijging bij de Amerikaanse munt.

Mocht de Dollar Index binnenkort daadwerkelijk een trenddraai realiseren, dan kan dat slecht nieuws voor de aandelenmarkten betekenen. Zo is op de bovenstaande grafiek tevens te zien dat de S&P 500 index in de periode begin 2018 tot begin 2019 zwaar onder druk stond, terwijl de dollar in die periode veel terrein wist te heroveren. Een duurdere dollar kan dus mogelijk onheil betekenen voor de beurzen.

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)