De economische situatie is momenteel niet zo rooskleurig. De inflatie is hoog, centrale banken grijpen in en de voedsel- en energieprijzen blijven maar stijgen. Tesla-CEO Elon Musk heeft er geen goed gevoel bij en wil 10 procent van zijn personeel ontslaan. Hij wil de economische ontwikkelingen een stap voor zijn door nu in te grijpen, maar is zijn gevoel terecht?

Tesla-CEO Elon Musk is een veelbesproken persoon, alles wat hij zegt of doet wordt massaal opgepikt in de media. Zijn meest recente uitspraak is er eentje die best serieus genomen mag worden. Musk zei namelijk geen goed gevoel te hebben bij de huidige economische ontwikkelingen en wil 10 procent van de jobs bij Tesla schrappen.

Dat blijkt uit een mail die hij naar zijn directieleden heeft gestuurd. Het bericht komt twee dagen nadat hij ook al had laten weten dat zijn werknemers moeten terugkeren naar kantoor en dat thuiswerk niet meer wordt geaccepteerd. Musk is bijzonder hard hier in, werknemers kunnen kiezen tussen een volledige terugkeer naar kantoor of een ontslag.

Everyone at Tesla is required to spend a minimum of 40 hours in the office per week. If you don’t show up, we will assume you have resigned.

In Duitsland, waar Tesla onlangs een nieuwe fabriek heeft geopend in Berlijn, is men zeer kritisch over de uitspraken van Musk inzake het thuiswerk. Eind 2021 werkten er ongeveer 100.000 mensen voor de Amerikaanse autobouwer, ondertussen is dat aantal gestegen maar dat getal zou tegen eind dit jaar mogelijks lager kunnen uitvallen.

Recessie?

Musk verwacht namelijk dat er een recessie op komst is dit jaar, maar vreemd genoeg verwelkomt hij dat. Volgens hem is een recessie een goede manier om de rotte appelen te verwijderen. Of hij gelijk heeft, valt uiteraard nog af te wachten. Economen en marktkenners zijn effectief niet zo optimistisch, maar of er daadwerkelijk een recessie komt, is niet te voorspellen.

Bronnen: Hyunjoo Jin – Yahoo Finance

Foto: ElasticComputeFarm – Pixabay

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>