Vrijdag zei Tesla-CEO Elon Musk dat hij geen goed gevoel heeft bij de toestand van de Amerikaanse economie en dat hij 10 procent van de jobs bij de autobouwer wil schrappen. President Biden lachte dit tijdens een persconferentie weg, bejubelde Ford voor zijn inspanningen en wenste Musk veel geluk tijdens zijn trip naar de maan.

Het was een bewogen handelsdag vrijdag. De ochtend begon negatief maar het sentiment verslechterde naarmate de avond naderde. Dat had te maken met de uitspraken van Tesla-CEO Elon Musk over de toestand van de Amerikaanse economie. Hij zei er geen goed gevoel bij te hebben en als gevolg 10 procent van de jobs bij Tesla te schrappen uit voorzorg.

Zoals gewoonlijk werd dit opgepikt door de media en massaal verspreidt met als gevolg dat Wall Street tijdens de laatste handelsuren naar beneden tuimelde. De uitspraken van Musk zijn ook tot bij president Biden geraakt die er minder zwaar aan tilde. Na zijn speech in Delaware waar hij het had over de sterke arbeidsmarkt, werd hem gevraagd wat zijn mening hier over is.

Biden vs. Musk

Biden dreef een beetje de spot met Musk en wenste hem veel geluk met zijn ‘trip to the moon’. Als dat niet genoeg was, begon Biden onmiddellijk over de investeringen die Ford aan het doen is en loofde hen voor de inspanningen die ze leveren. Ford zou 6.000 nieuwe banen hebben gecreëerd om nieuwe elektrische voertuigen te bouwen, aldus Biden.

I think Ford is increasing investment in building new electric vehicles, 6,000 new employees, union employees, I might add, in the Midwest. The former Chrysler corporation, Stellantis, they are also making similar investments in electric vehicles.

Musk reageerde op Twitter met ‘Thanks Mr. President!’ samen met een persmededeling van april 2021 van NASA waarin staat dat SpaceX geselecteerd werd om de volgende Amerikaanse astronauten op de maan te zetten. Beide heren zijn geen fan van elkaar. Van Musk weten we dat hij geen voorstander is van de Biden-administratie. Terwijl president Biden zelden of nooit een woord rept over Tesla als hij het over de Amerikaanes autoindustrie heeft.

Bronnen: Kevin Breuninger – CNBC

Foto: Gage SkidmoreFlickrCC BY-SA 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>