Een jaar geleden was het mijnen van Ethereum nog een zeer interessante side-job. Maar volgens een nieuw onderzoek kan je daar vandaag beter mee stoppen. Het mijnen van Ether via een GPU is niet langer winstgevend. De hashrate en de fors gedaalde koers van de cryptomunt zorgen ervoor dat je er geen geld meer mee kan verdienen.

De cryptohype zorgde ervoor dat slimme ondernemers tal van mijnapparatuur installeerden in hun kelder om cryptomunten te mijnen. Voor Ethereum lijkt dat sprookje nu een einde te krijgen. Waar de winst vorig jaar nog rond $150 per maand opleverde, is dit volgens onderzoek van Susquehanna gedaald naar $0.

Hash crash Ethereum

In het proces voor het mijnen van cryptomunten gaan computers complexe mathematische problemen oplossen. Als beloning voor de creatie van een blok, krijgt men Ether in de plaats. Maar de hashrate van Ethereum is het afgelopen jaar fors gedaald.

Een hash kan worden gezien als één poging van een miner om een nieuw blok op de blockchain te creëren. Het mijnen van cryptomunten is een ‘trail and error proces’. Daarom zullen er zoveel mogelijk hashes moeten worden uitgevoerd wil men meer kans maken op de Block Reward.

Naast de hashrate is ook de prijs koers van Ethereum onderuit gegaan. De Ether staat nu rond $200, een daling van 85% ten opzichte van de piekkoers midden januari boven $1.300. Die combinatie zorgt ervoor dat het mijnen van Ether op dit moment niet meer winstgevend is, zegt halfgeleidersanalist Christopher Rolland van Susquehanna.

Bron: CoinTelegraphCNBC

Foto: iStock/Denes Farkas

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)