De Europese Commissie heeft laten weten dat ze het verhoogde energieverbruik, dat veroorzaakt wordt door het ‘mijnen’ van cryptomunten, nauwgezet in de gaten houdt. Het ‘probleem’ werd voorgelegd aan de Commissie door het Europees Parlement. Mariya Gabriel, Europees Commissaris, erkent het probleem maar kan er niets tegen doen omdat ‘mining’ op zich geen illegale activiteit is.

De Commissie is zich ervan bewust dat het elektriciteitsverbruik aan het toenemen is als gevolg van de verhoogde interesse in cryptomunten en blockchain-technologie. Voornamelijk het ‘mijnen’ van bitcoin verbruikt ontzettend veel energie vermits het de meest populaire cryptomunt op de markt is.

Twee derde van alle mining-activiteiten vinden plaats in China, al de rest zit verspreid over de rest van de wereld. Een deel daarvan dus ook in Europa. In de Europese Unie is er geen legale basis om energieverbruik te limiteren of te blokkeren voor bepaalde activiteiten en/of adressen.

Echter, het is wel een economisch gebeuren. Het is dus onderworpen aan EU-regels die van toepassing zijn op energie-efficiëntie, de energiesector en de uitstoot van broeikasgassen. Broeikasgasemissies in de energiesector worden gedekt door het EU-emissiehandelssysteem.

De Europese Commissie liet verstaan dat er niet wordt ‘gejaagd’ op mensen die cryptomunten ‘mijnen’ vermits het perfect legaal is in de Europese Unie. Ze gaan de huidige situatie enkel grondig evalueren vermits deze activiteiten een grote impact hebben op de vraag naar energie.

Ook vanuit het Internationaal Monetair Fonds wordt er opgeroepen om deze ontwikkeling in de gaten te houden vermits het energieverbruik te hoog ligt. De gevolgen hiervan zullen we op termijn gaan ondervinden, zeker met de klimaatverandering in het achterhoofd.

Blockchain

Gabriel merkte op dat het belangrijk is om in gedachten te houden dat niet alle toepassingen van blockchain-technologie een grote behoefte aan verwerkingskracht hebben. De Europese Commissie gaat een ‘EU Blockchain Observatory’ oprichten als antwoord op een mandaat van het Europees Parlement om de technische expertise en regelgevende capaciteit te versterken.

Het project heeft als doel om een expertise te ontwikkelen die ervoor kan zorgen dat ook de Europese Unie gebruik kan maken van blockchain-technologie voor allerlei toepassingen.

Bronnen: CCN

Foto: Pixabay

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven