Elon Musk is een van de bekendste voorvechters van technologie. Hij ziet enorm veel potentieel in kunstmatige intelligentie (AI). Maar met het potentieel ook groot gevaar. Musk is daarom verre van positief over de gevolgen van AI op de arbeidsmarkt.

De oprichter van Tesla, SpaceX en Hyperloop sprak op de World Artificial Intelligence Conference in Shanghai. Hij zei:

AI zal de meeste banen nutteloos maken.

Volgens cijfers van het World Economic Forum zal AI, en de daarbij behorende robotisering, in 2022 wereldwijd 75 miljoen banen hebben vervangen.

Hoe bescherm jij je toekomstige baan?

Toch kan je jezelf beschermen tegen de disruptie die AI teweeg zal brengen. Althans dat gelooft Musk. Hij gaf alle jongeren daarom tips, hoe ze hun toekomstige baan beschermen tegen robots.

Volgens Musk zullen mensen die AI-software kunnen programmeren een enorm voordeel hebben. Daarom raad Musk jongeren aan om engineering te studeren. Toch is het bestuderen van AI-code geen garantie op een toekomstige baan. Zo voegde Musk toe:

Uiteindelijk zal AI zijn eigen softwarecode schrijven.

Software bestuderen is overigens niet de enige redding voor een baan, stelt Musk. Want uiteindelijk zullen mensen blijven bestaan en mensen houden ervan om om contact te hebben met andere mensen. Zo zei Musk:

In beginsel, mensen houden ervan om interactie met anderen te hebben. Dus als je met mensen of in engineering werkt, dan is dat waarschijnlijk een goede aanpak. Of kunst, natuurlijk.

Bron: CNBC

Foto: Flickr

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!