Tot voor kort was het een ‘must’ om aandelen van Facebook, Apple, Amazon, Netflix en Google in de beleggingsportefeuille te hebben zitten. Deze aandelen wisten immers al jaren beter te presteren dan de index zelf. Toch lijken de FAANG-aandelen nu de ‘outperformance’ titel kwijt te raken.

De financiële markten worden nog steeds geconfronteerd met de nodige beweeglijkheid. Zo werden de Europese en Amerikaanse beurzen op dinsdag geconfronteerd met stevige verliezen. In het bijzonder moesten de FAANG-aandelen harde klappen incasseren.

FAANG-aandelen worden gedumpt

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, is te zien hoe belabberd de FAANG-aandelen de afgelopen weken hebben gepresteerd. Bij de start van oktober noteerde het mandje met aandelen van Facebook, Apple, Amazon, Netflix en Google nog op een winst van ruim 35%. Op dit moment is daar nog slechts 5% van over.

Op de onderstaande grafiek is ook te zien dat de FAANG-aandelen, op jaarbasis gemeten, haast niet meer beter weten te presteren dan de S&P 500 index. En dat is wel bijzonder te noemen, want tijdens de zomer deed dit mandje met aandelen het nog 25% beter dan de S&P 500 index.

Is het goudentijdperk van de FAANG-aandelen ten einde gekomen?

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger