Tijdens de afgelopen jaren wisten de FAANG-aandelen extreem goede zaken te doen. In dit geval hebben we het over de aandelen Facebook, Apple, Amazon, Netflix en Google. Tot voor kort waren deze aandelen de sterkhouders van deze beursrally. Maar, die tijd lijkt nu achter de rug te liggen.

Tijdens de afgelopen maanden hebben de FAANG-aandelen het niet gemakkelijk gehad. Het slechtste jongetje van de klas was daarbij Netflix. De streamingdienst werd op Wall Street geconfronteerd met een beursdaling van tientallen procenten. Ook de andere FAANG-aandelen hadden het moeilijk. Eigenlijk wist alleen Apple de dans te ontspringen.

FAANG-aandelen staan zwaar onder druk

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bespoke Investment Group, is te zien dat het aandeel Apple het afgelopen halfjaar in waarde wist te stijgen. Dat is overigens ook het enige aandeel uit het FAANG-mandje. De aandelen Amazon, Facebook en Netflix werden allemaal geconfronteerd met een daling. Google noteert op dit moment min of meer onveranderd ten opzichte van de koers van zes maanden geleden.

Deze grafieken maken duidelijk dat de FAANG-aandelen op dit moment niet meer de ‘koplopers’ zijn in deze beursrally. En dat is voor veel beleggers wennen, want tijdens de afgelopen jaren waren ze dat zeer zeker wel. En het is nog maar de vraag of de markt zonder deze sterkhouders kan.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.