De advertentiemarkt is groot. En digitale advertenties worden steeds belangrijker. De 2 grootste spelers in deze markt zijn Facebook en Google. Beide technologiebedrijven verdienen ieder kwartaal tientallen miljarden met hun advertenties. Maar Facebook en Google bepalen de regels, waardoor adverteerders niet de grote winnaars zijn van deze strategie. Blockchain kan daar verandering in brengen.

Naar schatting zal men in de Verenigde Staten in 2018 zo’n $628 miljard uitgeven aan advertenties. 43,5% daarvan zal uitgegeven worden aan digitale advertenties. Tegen 2020 verwacht men dat dit de helft zal worden. Google en Facebook nemen daarvan het grootste deel voor hun rekening. In het 2e kwartaal haalde Google $28 miljard uit advertenties, Facebook $13 miljard.

Maar er schuilt stilaan een crisis in de digitale advertentiemarkt. Google en Facebook hebben namelijk de touwtjes stevig in handen. Zij bepalen de regels en veel adverteerders verspillen op die manier geld. Naar schatting zou 20% tot 30% van het advertentiebudget verspilt worden.

Schrijf je hier in op onze gratis nieuwsbrief en ontvang iedere dag het belangrijkste cryptonieuws in je mailbox: Slim Beleggen Daily >>

De piek van gecentraliseerde advertenties?

Daar komt bij dat sinds het datalek van Facebook en de GDPR regels in Europa de regels rond databescherming strenger worden. Het is juist die data die Google en Facebook nodig hebben om hun advertenties te ‘optimaliseren’.

Blokchain kan hier verandering in brengen.

Blockchain heeft ook zijn weg gevonden naar marketing- en de advertentiemarkt. Via een gedecentraliseerd platform van slimme contracten kan men via blokchain betere digitale advertenties creëren.

Enkele projecten zijn:

  • Zinc: vertrouwen en transparantie
  • Kind Ads: betere gebruikerservaring voor het publiek
  • 2Key: delen van (affiliate) linken en producten/diensten met rechtstreekse beloning bij conversie

Dit zijn enkele projecten die het landschap van digitale advertenties kunnen veranderen, ten voordele van de adverteerders en ten voordele van het publiek.

Gebruikers worden ook meer betrokken in het proces van de advertentie. Zo kunnen ze bijdragen aan de verbetering door hun eigen ervaringen. Iedereen wint … behalve Google en Facebook.

Bron: Insider Monkey

Foto Credit: Pixaby

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>