Donderdag kwamen de Aziatische markten weer tot leven na een hint van de Federal Reserve dat een renteverlaging snel toegepast kan worden indien nodig. Dit is hét onderwerp van de laatste weken waaruit beleggers en investeerders veel energie en goede moed halen om opnieuw aandelen te kopen. Een ‘rate cut’ helpt de economie vooruit en dat is goed voor de bedrijfsresultaten.

Een overwegend groene dag op de Aziatische markten, dat is het gevolg van Fed-voorzitter Jerome Powell die hintte dat een renteverlaging er snel van kan komen om de Amerikaanse economie te ondersteunen. Beleggers zijn alvast opgetogen en hopen dat de Fed de daad bij het woord voegt.

Azië gaat hoger

De Shanghai Composite Index ging 0,33 procent hoger tijdens de handelssessie. De Shenzhen en de Hang Seng gingen respectievelijk met 0,37 en 1,19 procent omhoog. Ook in Japan en Zuid-Korea zit het sentiment goed, de Nikkei 225 steeg met 0,47 procent en de Kospi ging met 1,18 procent omhoog.

Many FOMC participants saw that the case for a somewhat more accommodative monetary policy had strengthened.

Fed-voorzitter Jerome Powell zei in een persmededeling dat er verschillende FOMC-leden hun bezorgdheid hebben geuit over de economische vooruitzichten en vinden dat er gepast gereageerd moet worden door het monetaire beleid af te stellen op de huidige economische situatie.

De FOMC komt samen op 30 juli, een datum die staat vastgepind in de financiële kalender. Beleggers kijken met argusogen uit naar de beslissing van het comité en hopen uiteraard op een verlaging van de rente met minimaal 25 basispunten. Noteer de datum alvast in jullie agenda!

Bronnen: CNBC

Foto: NCinDC – Flickr – CC BY-ND 2.0

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!