Voor het aandeel Tesla verloopt het beursjaar tot nu toe behoorlijk goed. De afgelopen maanden hebben we wel de nodige volatiliteit gezien op de grafiek, maar ondanks dat bleef de stijgende trend intact. Op dit moment zijn we niet ver verwijderd meer van de recordkoers die dit jaar neergezet werd. En volgens een ervaren analist kan die recordkoers in de nabije toekomst doorbroken worden.

Als het aan Ben Kallo, analist bij Baird Research, ligt dan gaat de stijgende trend bij Tesla binnenkort nog niet ten einde komen. Afgelopen maandag stuurde hij een update naar zijn klanten waarin hij liet weten dat hij zijn koersdoel voor Tesla verhoogde van 368 naar 411 dollar. Volgens hem ziet de toekomst van Tesla er nog steeds goed uit en daarbij zou het nieuwe Model 3 Tesla vleugels kunnen gaan geven.

Een belegging in Tesla kan kansrijk zijn

Kallo houdt er rekening mee dat Model 3 een soortgelijke beweging teweeg zal brengen als Model S destijds deed. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Business Insider, is te zien dat het aandeel niet direct wist te profiteren van de lancering van Model S. Maar, een jaar later was dat een compleet ander verhaal. Toen stonden we meer dan 200% hoger!

Overigens is de verwachting van Kallo volledig in lijn met de verwachtingen van de CEO van Tesla; Elon Musk. Musk liet immers op 17 juli weten dat het aandeel Tesla op dat moment hoog stond op basis van het verleden en het heden, maar laag als je gelooft in de toekomst van Tesla.