Aan het begin van dit beursjaar waren de meeste analisten nog optimistisch gestemd over dit nieuwe beursjaar. Inmiddels is het jaar 2022 vier maanden oud en komen diverse analisten terug op hun eerdere voorspellingen. Gezien de beurszwakte van de afgelopen maanden is dit niet verwonderlijk te noemen. Toch ziet de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs geen reden om haar beursvoorspellingen bij te stellen. En mogelijk is dit een opsteker voor beleggers.

Tijdens de voorbijgaande handelsweken hadden de beren de touwtjes stevig in handen. Dit heeft bij diverse beurzen geleid tot een serieuze koersval en de kans is aannemelijk dat de beursschade tijdens de komende weken nog verder zal oplopen. Ondanks de huidige beurszwakte blijven de analisten van Goldman Sachs voorlopig vertrouwen houden in de beurstoekomst. En dat maken ze duidelijk met hun onlangs gepubliceerde beleggingsrapport.

Gaat de S&P 500 index binnenkort op weg richting de grens van 5.000 punten?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Goldman Sachs, zijn de beursvoorspellingen voor de toonaangevende Amerikaanse beurs in beeld gebracht. Op deze grafiek is duidelijk te zien dat de analisten van de Amerikaanse zakenbank nog steeds rekening houden met hogere beurskoersen. Sterker nog; al tijdens het tweede deel van dit jaar zou de S&P 500 index een nieuwe recordhoogte moeten bereiken. In het jaar 2023 zou de Amerikaanse beurs vervolgens de grens van 5.000 punten moeten doorbreken.

Voor beleggers kan het optimisme bij de Amerikaanse zakenbank goed nieuws betekenen. Feit is namelijk dat de zakenbanken een groot deel van het beleggingsvermogen vertegenwoordigen. Met andere woorden kunnen hun acties grote invloed hebben op de koersontwikkelingen. Probleem is echter wel dat de zakenbanken In het verleden ook meermaals aan het kortste eind hebben getrokken. En vaak kwamen de particuliere beleggers hier pas op een te laat moment achter. Het blijft dus van belang om ten alle tijden je eigen plan te trekken.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis