Sociaal platform Twitter gaat naar verluidt een verbod invoeren op ICO en crypto-gerelateerde advertenties, dat zegt althans de nieuwssite Sky News. Er zijn geen officiële bronnen en Twitter heeft nog niet gereageerd op deze berichtgeving. Sky News beweert de informatie bekomen te hebben via een betrouwbare bron. Het verbod zou er komen tegen eind maart – begin april.

Twitter heeft dit nog niet officieel bevestigd, dus het kan evenzeer een gerucht blijven. Sky News is echter overtuigd dat het verbod er gaat komen binnen de twee weken. Als het nieuws bevestigd wordt de komende dagen, betekent dit opnieuw een flinke klap voor de cryptomarkten.

Verbod

Het is trouwens zeer plausibel dat Twitter een verbod gaat invoeren op ICO en crypto-gerelateerde advertenties. Het volgt daarmee het voorbeeld van Google begin deze week en Facebook begin januari. Het is een trend aan het worden dat techgiganten zulke advertenties verbieden.

Maar ook Alibaba, Baidu en Tecent hebben stappen ondernomen om dergelijke advertenties omtrent crypto en ICO’s te verbieden op hun websites. Hierdoor is ongeveer 70 procent van de ‘digital ad’ markt niet meer toegankelijk voor crypto bedrijven.

Het verbod wordt in het leven geroepen om gebruikers te beschermen van financiële uitbuiting en afzetterij. Het is niet gezegd dat alle ICO’s scams zijn, maar er zijn veel van zulke projecten die enkel uit zijn op het geld van hun investeerders om vervolgens met de noorderzon te verdwijnen.

Bronnen: ICO Examiner, Crunchbase, Sky News

Foto: Max Pixel

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven