Behoorlijk veel beleggers hebben tijdens de afgelopen jaren afscheid genomen van hun goud- en zilvermijnaandelen. Met name in de periode van 2011 tot en met 2016 was er sprake van een zware kapitaaluitstroom bij de goud- en zilversector. Ook vandaag de dag is het sentiment nog niet volledig hersteld en dat terwijl de goud- en zilvermijnaandelen zelden zo kansrijk waren.

Tijdens het afgelopen jaar wisten de edelmetalen in positieve zin te verrassen. Als gevolg van het coronavirus wist de onzekerheid in de wereld toe te nemen en traditiegetrouw weten de goud- en zilverprijs in dergelijke tijden goede zaken te doen. En tijdens het afgelopen jaar is opnieuw gebleken dat de edelmetalen nog steeds uitstekend kunnen fungeren als ‘veilige haven’.

Beleggers moeten de goud- en zilvermarkt in de gaten houden

Ondanks de toegenomen onzekerheid in de wereld wisten de edelmetalen tijdens de zomer van 2020 onverwacht een tussentijdse top neer te zetten. En de dalende koersbeweging die volgde duurde volgens de meeste analisten langer dan verwacht. Tijdens de afgelopen handelsweken is het technische plaatje echter aanzienlijk verbeterd en mogelijk kan dit leiden tot een nieuwe prijsrally.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is te zien dat de goud- en zilvermarkt nog over voldoende potentieel beschikt. Op deze grafiek is de goudprijs afgezet tegenover de prestatie van de Philadelphia Stock Exchange Gold and Silver Index en deze index bestaat met name uit goudmijnaandelen. Op de grafiek is te zien dat deze index nog 61% verwijderd is van de oude recordkoers uit het jaar 2011, terwijl de goudprijs vorig jaar nog nieuwe recordhoogten wist neer te zetten. Wat dat betreft lijkt het potentieel binnen deze sector gigantisch te zijn.

Gratis Goudgids

We hebben de ULTIEME gids voor de goudbelegger samengesteld. In deze gratis gids staat ALLES wat u moet weten over de kracht van het gele edelmetaal. Download hier uw gratis goudgids >>