De goudprijs houdt goed stand nadat het door de barrière van $1.300 is gegaan. Veel beleggers verwachten nu Bitcoin toestanden en nieuwe records. Maar zo’n vaart zal het niet lopen, zegt monetair expert Jim Rickards. Toch ziet hij op termijn een goudprijs van $10.000. Dat is nog steeds een stijging van 670%.

Met andere woorden: wie vandaag goud koopt, kan van iedere €1.000 zo’n €7.700 maken in de toekomst. Wanneer je weet dat goudmijnaandelen in een stierenmarkt 2 tot 3 keer harder stijgen dan goud zelf, kan een investering van €1.000 in goudmijnaandelen vandaag, op termijn zo’n €20.000 opleveren.

Er zijn volgens Jim Rickards momenteel 3 redenen waarom de goudprijs stijgt:

Fear Trade: vooral het conflict met Noord-Korea staat momenteel hoog op de agenda. Mensen hebben een zeer kort geheugen. Het is niet omdat er eens een week geen raket vliegt of krachtige taal gesproken wordt, dat het conflict voorbij is. Maar wanneer Rickards naar de toekomst kijkt, is er maar 1 uitkomst: ‘War is coming.’

Love Trade: het goudseizoen komt eraan waarbij er verschillende feesten zijn in India en China. Voor deze feesten wordt veel goud gekocht.

De Amerikaanse dollar: deze verzwakt al enige tijd. En de VS heeft ook een zwakkere dollar nodig. De Federal Reserve verkrapt het monetair beleid in een zwakke economie. Hierdoor creëert het geen inflatie maar deflatie. De zwakkere dollar moet inflatie importeren.

Goud is een van de beste beleggingen dit jaar

Jim Rickards ziet de goudprijs geleidelijk aan stijgen naar $5.000 à $10.000. Hij verwijst naar de legendarische grondstoffenbelegger Jim Rogers. Volgens Rogers daalt iedere grondstof op een bepaald moment 50% in een langdurige opwaartse trend. Goud kende die daling tussen 2011 en 2015.

Maar sinds eind 2015 zit de goudprijs in een opwaartse trend. Met ups en downs steeg het gele edelmetaal al van $1.050 tot boven $1.300. Dat is een stijging van bijna 30%. Goud is ook een van de beste activa ter wereld op dit moment.

Goud en Bitcoin

We moeten geen Bitcoin toestanden verwachten. Niets gaat in een rechte lijn naar de maan, aldus Rickards. Hij ziet trouwens ook geen ‘gevaar’ van Bitcoin voor goud. De Bitcoinmarkt is bijzonder klein. Wanneer je het vergelijkt met goud, dan is Bitcoin een zandbak waar men in kan spelen.

Goud blijft de enige echte veilige haven voor de financiële markten. En zolang de goudprijs blijft stijgen, is er 1 groep beleggers die er het meeste van zal profiteren: diegene die goudmijnaandelen hebben.

Foto Credit: iStock

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER