De goudprijs wist tijdens de voorbijgaande weken een imposante herstelbeweging te bewerkstelligen. Met name vorige week wist het gele edelmetaal vriend en vijand te verrassen. De kans is aanwezig dat er bij de goudprijs binnenkort een nieuwe opwaartse beweging van start gaat. Om dit te bewerkstelligen moet er nog wel een belangrijke weerstandslijn doorbroken worden.

Rond de zomer van 2020 wist de goudprijs een stevige top neer te zetten. Vanaf dat moment gerekend heeft het edelmetaal aanzienlijk terrein moeten inleveren. Deze dalende beweging wist te leiden tot een afnemende interesse in goud. Tijdens de afgelopen weken wist deze interesse, als gevolg van de inflatieangst, weer op te laaien. De echte grote interesse ontbreekt echter vooralsnog.

Beleggers moeten de grafiek van de goudprijs in de gaten houden

De kans is groot dat de echte grote interesse pas komt op het moment dat er een belangrijke weerstandslijn doorbroken wordt. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, te zien dat de goudprijs al sinds de zomer van 2020 geconfronteerd wordt met een stevige weerstandslijn. En deze weerstandslijn wist tijdens de afgelopen maanden meermaals roet in het eten te gooien. Op de grafiek is te zien dat de goudprijs nu opnieuw bij de weerstandslijn terecht is gekomen.

Mocht deze weerstandslijn doorbroken worden, dan gaat er volgens de wetten van de technische analyse een nieuwe opwaartse beweging van start. Daarmee zou er ook een einde komen aan de dalende beweging die al bijna een jaar van kracht is. Wat dat betreft lijken beleggers er juist nu verstandig aan te doen om de goudprijs in de gaten te houden.

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER