Op dit moment kunnen maar weinig mensen zich voorstellen dat we in de toekomst geconfronteerd zouden worden met een noemenswaardige inflatie. Al jarenlang is er immers sprake van een lage inflatie en gezien de economische ontwikkelingen moeten we eerder rekening houden met (tijdelijke) deflatie. Het belang van de centrale banken moet echter niet onderschat worden.

De centrale banken hebben onlangs de geldkraan volledig open gedraaid. Er is op dit moment sprake van een ruimhartig monetair beleid en op die manier proberen de centrale banken er voor te zorgen dat een harde economische val voorkomen wordt. De vraag is natuurlijk of dit stimuleringspakket uiteindelijk voldoende zal zijn.

Moeten we vrezen voor een hoge inflatie?

Uit onderzoek van Goldman Sachs blijkt dat de goudprijs met name goed weet te presteren bij een hoge inflatie. Hoe hoger de inflatie is, hoe beter dat voor de goudmarkt is. En dat is ook niet verwonderlijk, want goud bewijst al decennialang dat het een veilige haven is. Met andere woorden kunnen we goud veelal omschrijven als een waardevast financieel instrument.

Ondanks het feit dat een hoge inflatie niet direct voor de hand ligt, moeten beleggers het risico op een hoge inflatie niet onderschatten. Het is de afgelopen tijd duidelijk geworden dat de centrale banken geen grenzen kennen. En hun ‘koopdrang’ kan op den duur leiden tot een oplaaiende inflatie. Met alle positieve gevolgen van dien voor de goudmarkt.

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER