Woensdag lijkt een goede beursdag te zijn voor de Europese aandelenmarkten. De meest recente economische gegevens lijken aan te tonen dat de wereldeconomie aan het herstellen is nu verschillende grote landen hun lockdown-maatregelen hebben versoepeld. Vooral in Europa en China lijkt de economie recht te krabbelen, wat uiteraard hoog tijd werd.

De aandelenmarkten gaan woensdag wellicht positief eindigen. Uit economische gegevens blijkt dat het wat beter gaat met de wereldeconomie. Vooral in China en Europa zijn de PMI-cijfers verrassend positief. Zowel de Aziatische als de Europese beursindexen gaan hoger.

De Caixin/Markit Purchasing Manager’s Index eindigde in juni aan 51.2 punten. Daarmee doet China het beter dan analisten hadden verwacht. Zij dachten namelijk aan een PMI van 50.5 punten. Dit wil zeggen dat de Chinese economie harder groeide in juni dan men had verwacht.

Ook in Duitsland doet de IHS Markit PMI het beter dan verwacht. In juni bedroeg de PMI 45.2, wat duidt op een krimp. Maar het is wel een flinke verbetering in vergelijking met de 36.6 punten van de maand mei. Met andere woorden, gezien de evolutie, denkt men dat de cijfers voor juli terug ‘positief’ zullen zijn.

Beurssentiment

Deze cijfers lijken momenteel invloed te hebben op het beurssentiment. Maar dat kan snel keren want een nieuwe  piek dreigt roet in het eten te gooien. En er is nog meer verontrustend nieuws. Anthony Fauci, adviseur van het Witte Huis, zei dat er een nieuwe griepstam werd ontdekt bij varkens in China dat mogelijk op de mens overgedragen kan worden.

Het gejojo houdt dus niet op, hoewel de algemene trend sinds de dip in maart toch positief blijft. De vraag is wat overheden zullen doen mocht er een nieuwe besmettingspiek komen. Blijven doorgaan en de maatregelen soepel houden of toch een nieuwe lockdown inluiden en economische schade lijden. Een keuze tussen de bevolking en de economie.

Bronnen: CNBC

Foto: Images Money – Flickr – CC BY 2.0

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!