Tijdens de afgelopen drie handelsweken wisten de wereldwijde beurzen voor een deel te herstellen van de felle berentikken die tijdens de afgelopen twee maanden zijn uitgedeeld. Deze herstelbeweging is voor een groot deel te danken aan het beleid van de centrale banken. Ook de CEO’s, CFO’s en bestuursleden hielpen een handje mee.

The Financial Times publiceerde afgelopen week een groot artikel waarin beschreven werd dat CEO’s, CFO’s en bestuursleden tijdens de afgelopen maand massaal eigen aandelen hebben gekocht. In totaal had deze ‘inkoopactie’ een totale waarde van ruim 1,1 miljard dollar. Dit is het grootste maandbedrag sinds oktober 2013.

Maatschappelijke druk op CEO’s, CFO’s en bestuursleden neemt toe

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Financial Times, is te zien dat 994 ‘executives’ meededen aan deze ‘inkoopactie’. Nog nooit eerder wisten zoveel prominente personen hieraan mee te doen. Wat dat betreft zou je dus in ieder geval kunnen stellen dat zij nog vertrouwen hebben in de toekomst. Anders zouden zij immers niet massaal aandelen kopen.

Anderzijds is de maatschappelijke druk tijdens de voorbijgaande weken opgelaaid. Juist in deze tijd zouden de CEO’s, CFO’s en bestuursleden het goede voorbeeld moeten geven. En voorlopig lijken ze aan die wens gehoor te geven.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar