Aan het begin van 2020 werd de wereld getroffen door een onbekend dodelijk virus. Dit virus is uiteindelijk de geschiedenisboeken ingegaan als het coronavirus. Dit besmettelijke virus wist wereldwijd te leiden tot lockdowns en daarmee economische recessies. Maar, het coronaherstel dat volgde is minstens zo indrukwekkend te noemen en dat is ook duidelijk terug te zien bij de bedrijfsresultaten.

De coronacrisis was een van de stevigste recessies ooit. Dit werd uiteraard met name veroorzaakt door het feit dat de economische motor van de ene op de andere dag compleet tot stilstand werd gebracht. Toen de lockdowns echter werden opgeheven, wist de economie zich weer krachtig te herstellen. En precies hetzelfde was waarneembaar bij de omzet van de meeste beursgenoteerde bedrijven.

Nog nooit wisten de bedrijfsresultaten zo snel te herstellen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is de ontwikkeling van de omzet per het gemiddelde Amerikaanse beursgenoteerde bedrijf in beeld gebracht. Op deze grafiek is duidelijk te zien dat de omzet een klap te verduren kreeg als gevolg van de coronacrisis. Vervolgens is ook te zien dat de bedrijfsomzet weer krachtig wist te herstellen toen bedrijven hun deuren weer mochten openen. Het gedroomde ‘V-herstel’ werd waarheid en daarmee wist de gemiddelde omzet al snel weer boven het niveau van voor de coronacrisis te komen. Dit was zelfs het snelste herstel na een recessie sinds de start van de meting in de jaren ’90.

Deze grafiek maakt duidelijk dat het coronaherstel indrukwekkend te noemen is. En maar weinig economen hadden ruim een jaar geleden een dergelijk herstel voorzien.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.