Al jaren zijn de zogenoemde ‘groeiaandelen’ bij beleggers in trek. Tijdens de afgelopen jaren is die interesse in een hogere versnelling terecht gekomen. En zelfs de coronacrash wist daar geen verandering in te brengen. Als gevolg van deze interesse zijn groeiaandelen op dit moment historisch duur gewaardeerd.

Tijdens de afgelopen maanden zijn met name de groeiaandelen in het nieuws verschenen. Juist deze aandelen wisten immers exponentieel in waarde te stijgen. Denk bijvoorbeeld maar aan de aandelen Tesla, Amazon en Netflix. Maar, met name de ‘kleinere spelers’ wisten de show op de beursvloer te stelen.

Loopt dit beursfeestje met een kater af?

Volgens de analisten van Crescat Capital LLC is de interesse in groeiaandelen ‘zorgwekkend’ te noemen. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat groeiaandelen nog nooit zo overgewaardeerd zijn geweest. Ten opzichte van de zogenoemde ‘waarde-aandelen’ is er sprake van een overwaardering die we nog nooit eerder hebben meegemaakt. Het jaar 2000 vervaagt bij het zien van de huidige situatie.

Overigens is het nog maar de vraag of het beurssprookje deze keer wel goed afloopt. Zo is op de grafiek te zien dat er tijdens de afgelopen weken een overtuigende trenddraai gerealiseerd werd. En dat doet denken aan de koersbeweging die zichtbaar was tijdens het jaar 2000. Destijds liep het beursfeestje met een flinke kater af. Voorzichtigheid lijkt juist nu met groeiaandelen geboden te zijn.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)