Tijdens de afgelopen handelsweken wisten de groeimarkten in positieve zin op te vallen. Dit kwam met name door de prestatie van de Chinese beurs. Tegen alle verwachtingen in wist de beurs van Shanghai in korte tijd fors in waarde te stijgen. Ondanks deze ‘outperformance’ zijn groeimarkten nog steeds erg goedkoop gewaardeerd.

Een groot deel van de beleggers is op dit moment niet gecharmeerd van een investering in groeimarkten. En dat is ook niet verwonderlijk, want tijdens de afgelopen jaren lieten de groeimarkten een wisselvallig koersbeeld zien. De Europese en Amerikaanse beurzen wisten in die periode beduidend beter te presteren dan de groeimarkten.

Beleggers moeten de groeimarkten in de gaten houden

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van MurphyCharts, is te zien dat de groeimarkten al sinds het jaar 2011 beduidend minder goed weten te presteren dan de S&P 500 index. Op de grafiek is echter ook te zien dat deze ratio onlangs wist op te veren. Toch maakt één zwaluw nog geen zomer. Op de grafiek is immers te zien dat de trend nog steeds dalend is.

Pas op het moment dat de weerstandslijn doorbroken wordt zijn de groeimarkten weer in het voordeel. Mocht die opwaartse uitbraak gerealiseerd worden, dan doen beleggers er verstandig aan om tijdig terug te keren naar de groeimarkten. Op dat moment kan alles immers razendsnel verlopen.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!