De Nasdaq 100 Total Return Index wist afgelopen week een nieuwe recordkoers te bereiken. Hier had de toonaangevende technologie-index slechts 73 handelsdagen voor nodig. En opvallend genoeg zijn dat minder handelsdagen dan de duur van de daling van eind 2018.

Er wordt vaak gezegd dat een daling sneller en heftiger verloopt dan een stijging. En over het algemeen klopt die gedachte ook. De beursrally van de afgelopen drie maanden is daarom ook ‘uitzonderlijk’ te noemen. Zo wist de Nasdaq 100 Total Return Index, die rekening houdt met dividend en die weer herbelegd in de index, in 73 handelsdagen tijd te stijgen naar nieuwe recordkoersen (vanaf het dieptepunt gerekend).

Herstelbeweging van 30% is uitzonderlijk

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Charlie Bilello, is te zien dat de daling van eind 2018 in totaal 80 handelsdagen duurde. Het ging om een daling van ruim 23% waardoor de toonaangevende technologie-index zelfs even officieel in een Bear Market terecht kwam. De beer heeft destijds veel beleggers op het verkeerde been gezet, want niet veel later nam de stier weer het handelsstokje over. In die 73 handelsdagen tijd is de Nasdaq 100 Total Return Index in totaal met bijna 30% in waarde gestegen.

En als gevolg van deze imposante beursrally is er nu een zogenoemde ‘V-bodem’ ontstaan die binnen de technische wereld bekend staat als een belangrijk bodempatroon. Is de beer definitief verslagen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>