Tijdens de afgelopen maanden was er sprake van een historische rust op de financiële markten. Beleggers zijn niet blootgesteld aan serieuze correcties en elke noemenswaardige daling werd door de kopers direct aangegrepen om extra aandelen te bemachtigen. Het verleden voorspelt echter dat de beweeglijkheid tijdens de komende weken aanzienlijk kan toenemen. En een toenemende volatiliteit kan grote gevolgen hebben voor de aandelenmarkten.

De beleggers die vorig jaar gestart zijn zullen zich waarschijnlijk weinig kunnen voorstellen bij het woord ‘volatiliteit’. De beleggers die al wat langer meelopen zullen weten dat er regelmatig volatiele perioden op de beurzen aanwezig zijn. Juist op die momenten worden beleggers echt getest en dit heeft in het verleden ook meermaals geleid tot een uittocht van beleggers. Een toenemende beweeglijkheid leidt immers tot dalende beurskoersen en daar zijn sommige beleggers niet op bedacht.

Beleggers moeten vrezen voor toenemende beweeglijkheid

Uit onderzoek van Nautilus Investment Research blijkt dat beleggers tijdens de komende handelsweken ‘getest’ kunnen worden. Zo voorspelt het verleden een toenemende beweeglijkheid tijdens de maanden augustus, september en oktober. En op de grafiek is te zien dat de volatiliteitsindex (VIX) vooralsnog dit jaar perfect het gemiddelde koersplaatje volgt. Wat dat betreft is de kans dus reëel dat de volatiliteit tijdens de komende handelsweken daadwerkelijk gaat toenemen.

Voor beleggers houdt dit simpelweg in dat ze de veiligheidsriemen tevoorschijn moeten halen. Juist tijdens de komende handelsweken is de kans op een beurscorrectie groot. En de oplettende beleggers onder ons zouden hier zelfs een voordeel uit kunnen halen.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis