Sinds maart staat de Amerikaanse munt al onder druk. Vanaf dat moment gerekend heeft de dollar het nodige terrein moeten inleveren. Dit heeft voor een groot deel te maken met het ruimhartige monetaire beleid van de Amerikaanse centrale bank. Toch kan een trenddraai nabij zijn. En de vraag is of beleggers hier wel blij mee moeten zijn.

Al enkele maanden zitten de beurzen stevig in de lift. Sinds maart 2020 hebben de stieren de touwtjes volledig in handen en vooralsnog lijken ze niet van plan te zijn om het rustiger aan te gaan doen. In diezelfde periode heeft de dollar juist enorm veel terrein moeten inleveren. Mocht dat binnenkort gaan veranderen, dan kan dat juist een waarschuwing zijn voor de wereldwijde beurzen.

Duurdere dollar kan onheil voor de beurzen betekenen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Atlas Investor, is te zien dat de Dollar Index bij een belangrijke grens is aangekomen. De grens van 89 wist immers in het jaar 2018 nog een belangrijke trenddraai te bewerkstelligen. En ook toen hing er een pessimistische sfeer rondom de dollar. Vandaag de dag is dat niet anders, want hedgefondsen waren zelden zo pessimistisch gestemd over de Amerikaanse valuta. Voor het laatst werd er in het jaar 2011 zo zwaar ingezet op een zwakkere dollar.

Mocht de Dollar Index binnenkort daadwerkelijk een trenddraai realiseren, dan kan dat slecht nieuws voor de aandelenmarkten betekenen. Zo kwamen de beurzen in de periode begin 2018 tot begin 2019 zwaar onder druk te staan toen de dollar veel terrein wist te heroveren. Een duurdere dollar kan dus mogelijk onheil betekenen voor de beurzen.

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)