Tijdens februari en maart werden we geconfronteerd met hoge beweeglijkheid. Tijdens de afgelopen weken is de rust, relatief gezien, weer teruggekeerd. Toch biedt dit geen enkele garantie dat de komende maanden ook rustig zullen verlopen. De kans op het tegenovergestelde is zelfs levensgroot.

Een aandeel dat tijdens de afgelopen maanden wist te profiteren van de onrust op de markten, was FlowTraders. Het bedrijf is gebaat bij zoveel mogelijk handelstransacties en op het moment dat de beweeglijkheid toeneemt, nemen normaliter ook de handelsactiviteiten toe. Vanaf de bodem van 2017 gerekend wist FlowTraders al met 100% in waarde te stijgen.

Beweeglijkheid kan terugkeren als een dief in de nacht

Volgens E. Cantoni, specialist in het herkennen van patronen, is de kans groot dat we de komende weken weer geconfronteerd gaan worden met de nodige beweeglijkheid. Op zijn grafiek is namelijk te zien dat er sprake is van een grote correlatie tussen de beweging bij de volatiliteitsindex (VIX) van de afgelopen maanden en de beweging die we zagen in het jaar 2015.

Mocht deze correlatie standhouden, dan lijkt het de hoogste tijd te zijn om de veiligheidsriemen weer stevig aan te trekken.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)