grondstoffen bull market

Beleggers reageerden tijdens de laatste handelsdag van de week enthousiast op het bericht dat Janet Yellen alsnog dit jaar een renteverhoging gaat doorvoeren. Tenminste, dat verwachten de meeste investeerders na de toespraak van de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank. Volgens Janet Yellen moeten de investeerders aan het einde van dit jaar alsnog rekening houden met een verhoging van het rentetarief. Opmerkelijk was de reactie van de beleggers een week geleden echter wel. Een aantal maanden geleden werd er immers nog dolblij gereageerd wanneer de Fed er voor koos om de rente ongewijzigd te laten, maar deze tijden lijken nu veranderd te zijn. Vorige week werd al duidelijk dat de beleggers juist een renteverhoging willen. Na het rentebesluit van de Fed kelderden de beurzen namelijk naar beneden en ze zijn op dit moment nog steeds niet van deze klap hersteld.

Een renteverhoging is ‘Bullish’

Volgens David Bianco, van Deutsche Bank, laat een renteverhoging juist een teken van sterkte zien. Een economie die immers goed draait heeft geen baat bij lage rentestanden. Bianco is van mening dat de beleggers vooral geschrokken zijn door de woorden van Janet Yellen. Yellen liet immers vorige week tijdens haar toespraak weten dat de Amerikaanse economie nog te zwak is voor een renteverhoging. Op dit moment lijkt ze daar echter op terug te komen.

cotd-fed-hike-stocks-pe

Bianco probeert vooral vast te houden aan de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek kunnen we zien dat de beurzen na een eerste renteverhoging van de Fed een uitstekende prestatie weten neer te zetten. De EPS weet op basis van het verleden de positieve trend ook na de renteverhoging voort te zetten en uiteraard stuwt dit de beurzen omhoog. De Earnings Per Share een van de belangrijkste factoren die kan zorgen voor een stijging of daling bij de indexen. Op basis van deze grafiek mogen beleggers dus uitkijken naar de eerste Amerikaanse renteverhoging.

>> In 10 stappen wordt u een BEURSMILJONAIR <<