De cryptomarkt is stevig aan het herstellen. Op 6 februari was de bitcoin nog ‘maar’ 6.200 dollar waard. Op dit moment noteert de populaire virtuele munt bijna terug aan 12.000 dollar. Analisten beweren dat het doorbreken van de psychologische 10.000 dollargrens een belangrijk kantelpunt was in het herstel . Beleggers voelen zich opnieuw aangetrokken tot de markt.

Op de grafiek zie je dat, bij het aantikken van 9.000 dollar, het herstel een versnelling hoger is beginnen schakelen. En al helemaal bij het doorbreken van die psychologische 10.000 dollargrens. Het herstel doet blijkbaar deugd en geeft beleggers opnieuw vertrouwen in de cryptomarkt.

De meeste munten zijn hard gestegen sinds het dieptepunt van 6 februari. De reden hierachter heeft waarschijnlijk te maken met de afgenomen focus op verschillende Aziatische regelgevende autoriteiten. De crash die plaatsvond in december en januari werd veroorzaakt door allerlei negatieve berichtgevingen over toezichthouders die cryptomunten wouden verbieden en dergelijke.

Hoop

Die angst werd begin deze maand de kop ingedrukt door hoopgevende berichten van het Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission. De commissaris zei dat cryptomunten en hun blockchaintechnologie helemaal niet verbannen moeten worden, in tegendeel. De CFTC vindt dat we de nieuwe technologie moeten omarmen, weliswaar in een goed georganiseerd en geregeld kader.

Online handelsplatform eToro is alvast tevreden met de uitspraken van de CFTC-commissaris. Zij zagen een groeivertraging van nieuwe leden toen de bitcoin in januari naar het dieptepunt zakte. Met 9,5 miljoen gebruikers mogen ze echter niet klagen, maar ze hopen dat de hoopgevende CFTC en het herstel op de cryptomarkt nieuwe kopers zal aanmoedigen om virtuele munten in te slaan.

Kortom, het doorbreken van psychologische grenzen heeft al vaker aangetoond dat de interesse groter wordt. Niet noodzakelijk alleen in de vorm van het aantal beleggers en investeerders, ook op vlak van beleggingsproducten. Volgens het onderzoeksbureau Autonomous Next werden er vorig jaar 167 cryptofondsen gecreëerd en dit jaar ondertussen 20 fondsen, samen goed voor 3,7 miljard dollar.

Het is nu nog maar de vraag of we dit jaar nieuwe recordkoersen zullen zien. Volgens enkele experts kan de bitcoin een flink stuk hoger, namelijk 40.000 tot 50.000 dollar zou mogelijk moeten zijn.

Bronnen: Beursduivel, HLN, Telegraaf

Foto: Pxhere

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven