De meeste beleggers weten wel dat de aandelen Apple, Microsoft, Amazon, Google en Facebook de vijf grootste Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven zijn. Samen bepalen zij voor 23% de richting van de toonaangevende S&P 500 index. En dat percentage is angstaanjagend groot te noemen.

De coronacrisis is duidelijk een totaal andere crisis dan we eerder hebben gezien. Juist in deze tijd zijn de verschillen tussen de diverse sectoren levensgroot. Zo wist de techsector juist te profiteren van de ‘lockdown’ terwijl de reisbranche op dit moment in de hoek zit waar de klappen vallen.

Deze beursrally wordt in het bijzonder gedragen door deze vijf aandelen

De aandelen Apple, Microsoft, Amazon, Google en Facebook wisten tijdens het ‘coronatijdperk’ goede beurszaken te doen. Zij wisten juist tijdens deze periode hun belang in de index te vergroten. Als gevolg daarvan zijn heel wat beleggers geswitcht naar deze aandelen.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Goldman Sachs Global Investment Research, is te zien dat de aandelen Apple, Microsoft, Amazon, Google en Facebook samen op dit moment een belang van 23% vertegenwoordigen in de S&P 500 index. In het jaar 2000 bedroeg hun aandeel in de totale index nog slechts 3%.

Toch is het nog maar de vraag of dit wel zo’n sterk teken is. Over het algemeen weten de beurzen voornamelijk goed te presteren wanneer de rally door het overgrote deel van de aandelen gedragen wordt. En dat kan op dit moment moeilijk gezegd worden.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.