Cryptobeleggers hebben opnieuw een zware week achter de rug liggen. Tijdens de afgelopen week werden de digitale munten geconfronteerd met een ongekende prijsval. In twee weken tijd is er voor een recordbedrag aan kapitaal in rook opgegaan. Niet vreemd dus dat er een pessimistische sfeer op de cryptomarkt hangt. Toch kan juist dit pessimisme een zegen zijn voor de oplettende belegger.

De Bitcoin wist medio april een stevige top neer te zetten rond de grens van $ 65.000. Vanaf dat punt gerekend is het hard bergafwaarts gegaan, want tijdens de handelssessie van woensdag werd zelfs de grens van $ 30.000 bereikt. Een koersdaling van ruim 50% dus. Toch hoeft deze daling helemaal niet nadelig te zijn voor het lange termijn plaatje van de grootste digitale munt ter wereld.

Oplettende beleggers kunnen profiteren van deze koersval

Uit onderzoek van SentimenTrader blijkt dat het extreme optimisme rondom de Bitcoin in enkele weken tijd plaats heeft gemaakt voor extreem pessimisme. Op de bovenstaande tabel zijn de voorgaande keren in beeld gebracht toen cryptobeleggers ook zo pessimistisch gestemd waren over de digitale munt. In 80% van de gevallen noteerde de Bitcoin 3 en 6 maanden later hoger. De gemiddelde stijging tijdens deze perioden bedraagt respectievelijk 36% en 56%.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar dit onderzoek maakt wel duidelijk dat beleggers in het verleden vaak konden profiteren van het extreme pessimisme binnen de cryptomarkt. En het is de vraag of het deze keer anders zal zijn.

3 Crypto Kooptips van Slim Beleggen

Ontdek de 3 Crypto Kooptips van Slim Beleggen die de grootste rendementen kunnen opleveren in 2021. Vraag hier uw GRATIS GIDS aan …