Tijdens de afgelopen handelsdagen wisten de beurzen goede zaken te doen. De voortvarende gesprekken tussen de VS en China stellen beleggers gerust. En die rust was ook wel hard nodig, want de afgelopen tijd zijn we blootgesteld aan extreme koersbewegingen. Toch moeten we niet denken dat het nu gedaan is met de volatiliteit.

Donald Trump liet gisteren nog weten dat de gesprekken met China erg goed verlopen. De vraag is alleen of beleggers daar echte waarde aan kunnen hechten. Trump heeft immers in het verleden meermaals laten weten dat een handelsakkoord met China dichtbij was, maar dat bleek achteraf telkens loos alarm te zijn. De importheffingen werden vervolgens zelfs verhoogd.

Volatiliteit kan verder oplaaien

Beleggers moeten ook dit jaar rekening houden met grote beweeglijkheid. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de volatiliteit hoogstwaarschijnlijk de komende maanden nog verder zal oplopen. De VIX-index vertoont immers een sterk verband met de rente op de 10-jarige minus de 2-jarige Amerikaanse staatsobligatie. En deze component loopt normaliter drie jaar voor op de VIX-index.

En als die correlatie blijft standhouden, dan zou de beweeglijkheid de komende maanden nog verder moeten oplopen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)