Sinds maart is er een duidelijk verband waarneembaar tussen de Bitcoin enerzijds en de goudprijs anderzijds. Medio oktober is er echter een einde gekomen aan het verband tussen beide financiële instrumenten. Sinds dat moment zijn beleggers met name gecharmeerd van de grootste digitale munt ter wereld. Kan de goudprijs nog een inhaalslag maken?

De Bitcoin wist tijdens de afgelopen dagen boven de grens van $ 20.000 te komen. Al enkele weken beweegt de digitale munt rond dat niveau. Steeds meer cryptobeleggers lijken er overtuigd van te zijn dat de Bitcoin een nieuwe prijsrally tegemoet gaat. De vraag is natuurlijk of de edelmetalen hier ook van kunnen profiteren.

Beleggers geven op dit moment de voorkeur aan crypto’s

Aan het begin van dit jaar leken beleggers met name richting de edelmetalen te vluchten als bescherming tegen de beursdaling. Juist tijdens die periode lieten de edelmetalen zien dat ze nog steeds prima kunnen fungeren als ‘veilige haven’. Doordat de aandelenmarkten tijdens de afgelopen maanden stevig in waarde wisten te stijgen, lijkt de noodzaak tot een veilige haven niet meer aanwezig te zijn. Tenminste, zo denken de meeste beleggers erover.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van ZeroHedge, is te zien dat er medio oktober officieel een einde is gekomen aan de sterke correlatie tussen de goudprijs en de Bitcoin. Vanaf dat moment gerekend is de Bitcoin ongeveer in waarde verdubbeld, terwijl de goudprijs al maanden min of meer zijwaarts beweegt. En voorlopig lijken de meeste beleggers de cryptomarkt te verkiezen boven de goudmarkt.

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)