Wat veel beleggers niet weten is dat er sprake is van een sterk verband tussen de Zuid-Koreaanse munt en de MSCI World Index. De laatstgenoemde index bevat alle belangrijke wereldwijde aandelen. Het probleem is alleen dat de Zuid-Koreaanse valuta het op dit moment bijzonder lastig heeft. En dat kan ook slecht nieuws betekenen voor de wereldwijde aandelenmarkten.

De Zuid-Koreaanse munt is sterk afhankelijk van de export en kan tevens gezien worden als een barometer voor de financiële condities wereldwijd. Op het moment dat de Zuid-Koreaanse valuta het lastig heeft dan is dat meestal een slecht economisch teken.

Deze steunlijn is van groot belang voor de wereldeconomie

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is te zien dat de Zuid-Koreaanse munt (afgezet tegenover de dollar) tijdens de laatste maanden behoorlijk wat terrein heeft moeten inleveren. En dat is ook niet vreemd, want de wereldhandel stond onder druk als gevolg van de Amerikaanse en Chinese importheffingen. Op de grafiek is ook te zien dat de munt inmiddels bij de steunlijn is aangekomen. En voor beleggers is het sterk te hopen dat deze steunlijn in leven blijft, want daaronder lijkt de weg open te liggen voor veel lagere koersen.

En een neerwaartse doorbraak door de steunlijn heen zou ook slecht nieuws betekenen voor de MSCI World Index. In dat geval moeten beleggers namelijk vrezen voor een economische recessie. En dat betekent meestal ook slecht nieuws voor de beurzen.

Word jij ook een van de Groene Miljonairs?

Met een groeiratio van 31% per jaar, behoort de marihuana-industrie tot de snelst groeiende ter wereld! In dit gratis ebook gaan de marihuana-experts van BeursBrink een paar hele interessante kansen uit de doeken doen, in een van de snelst groeiende markten van dit moment. Dit is alles wat je nodig hebt om te starten met beleggen in marihuana-aandelen: De Marihuana Miljonair Handleiding

De meest kansrijke groeimarkt van dit moment.