De meeste bedrijven ondervinden op dit moment hinder van de krapte op de arbeidsmarkt. Vandaag de dag is het niet alleen de kunst om goed personeel te werven, maar ook om bestaande werknemers aan je te binden. Veelal wordt dit gedaan door middel van het verhogen van de arbeidslonen. En de verwachting is dat in de Verenigde Staten de lonen de komende tijd aanzienlijk zullen oplopen.

De wereldeconomie draait op dit moment op volle toeren. Het herstel van de coronacrisis verloopt veel spoediger dan menig econoom aanvankelijk verwacht had. En ook de toekomstverwachtingen zien er hoopgevend uit. Voor bedrijven zal dit echter hoogstwaarschijnlijk gepaard gaan met hogere salariskosten. En de meeste bedrijven hebben dit al in geprijsd.

Amerikaanse bedrijven houden rekening met hogere lonen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Macro Markets, is te zien dat Amerikaanse bedrijven rekening houden met hogere arbeidslonen. Dit blijkt uit de NFIB Survey die periodiek onder het Amerikaanse MKB gehouden wordt. Op de grafiek is ook te zien dat dit onderzoek normaliter een sterk verband vertoont met de Amerikaanse arbeidslonen. Deze correlatie is al sinds het jaar 2004 van kracht en wist ook in de coronacrisis stand te houden.

Volgens deze grafiek zullen de arbeidslonen in de VS de komende maanden stevig oplopen. En gezien de oplopende inflatie lijkt dit ook hard nodig te zijn. Alleen op die manier kunnen burgers immers gecompenseerd worden voor de afnemende koopkracht als gevolg van de gestegen prijzen.

GOUD: Het Beste Alternatief!

Zelfs ervaren beleggers kunnen vandaag door het bos de bomen niet meer zien. Er zijn de valutaoorlogen, negatieve rentevoeten, politieke instabiliteit, … Daarom hebben wij de ULTIEME Goudgids samen gesteld. Download hier GRATIS >>