Sinds de bodem van maart zitten de wereldwijde beurzen al in de lift. De Amerikaanse beurzen weten opnieuw in positieve zin op te vallen. Beleggers lijken nog steeds de voorkeur te geven aan Amerikaanse aandelen. Tenminste, dat zou je denken als je naar de koersstanden op Wall Street kijkt. De werkelijkheid ziet er echter compleet anders uit.

Steeds meer beleggers beginnen terug te keren naar de aandelenmarkten. De indrukwekkende herstelbeweging heeft er voor gezorgd dat beleggers langzaam maar zeker weer investeringen aandurven. Opvallend genoeg blijft de echte kapitaalinstroom voorlopig uit.

Steeds meer kapitaal stroomt weg bij de aandelenmarkten

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Top Down Charts, is te zien dat er een angstaanjagende divergentie is ontstaan tussen de S&P 500 index en de aandelenfondsstromen. Nog nooit eerder was de divergentie tussen beide componenten zo groot.

Deze grafiek maakt duidelijk dat het meeste kapitaal voorlopig nog wegstroomt vanaf de aandelenmarkten. Tijdens voorgaande jaren wist dat altijd te leiden tot een forse beursdaling. Wat dat betreft zijn beleggers dus gewaarschuwd.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)