Het Taiwanese HTC lanceerde zichzelf in de smartphonemarkt eind vorig decennium met een van de eerste toptoestellen met Android. Nu wil het bedrijf opnieuw een leidende rol op zich nemen, namelijk via de productie van een blockchain smartphone. Afgelopen dinsdag onthulde HTC meer informatie over zijn Exodus smartphone.

Volgens HTC zal de Exodus als mobiel verbindingspunt dienen in een wereld van gedecentraliseerde netwerken en kan men er zijn cryptomunten op bewaren. Phil Chen, die naar HTC terugkeerde om het project in goede banen te leiden, gelooft er sterk in dat het toestel tegen eind dit jaar op de markt kan komen.

Raymond Pao, vice president VR new technology bij HTC, gelooft dat de ontwikkeling zich op dit moment op een cruciaal punt bevindt. De Exodus smartphone zal volgens Pao dienen als een hub voor blockchainnetwerken, net als de PC in de begindagen van het internet.

Dit is alvast een schets hoe de blockchain smartphone van HTC er zal uitzien.

De wereld draait steeds meer rond informatie, en er zijn 2 richtingen merkbaar.

Ten eerste zijn er diegene die 100% gecentraliseerde platformen gebruiken. Gebruikers gaan er mee akkoord om steeds meer informatie te delen. Op basis van deze data ontvangen ze steeds meer gepersonaliseerde aanbiedingen.

Ten tweede zijn er diegene die hun privacy willen beschermen via gedecentraliseerde platformen. Ze willen zelf beslissen welke gegevens en identiteit ze delen.

Aangezien de smartphone in de moderne wereld het meest persoonlijke toestel is dat we gebruiken, wil HTC werken aan een gedecentraliseerd ecosysteem voor de tweede groep mensen.

HTC en Ethereum

HTC werkt niet alleen aan dit project. Ze werken samen met Ethereum en DFinity. HTC wil de gebruikerservaring optimaliseren en werkt daarvoor samen met de experts van Ethereum.

De komende maanden zal HTC meer gegevens bekend maken. Wanneer de blockchain smartphone op de markt komt, zal er in ieder geval een pre-sale plaatsvinden waarbij men enkel met Bitcoin of Ether kan betalen.

Bron: Coindesk

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>