Durfkapitalisten zijn volop aan het investeren in NFTs. Deze ‘non-fungible tokens’ kennen een plotse hype die evenredig loopt met de heropleving van de rally op de cryptomarkt. Vorig jaar was er sprake van 250 miljoen dollar aan NFT transacties, dit jaar is er al sprake van 220 miljoen dollar en we zijn amper 3 maanden verder.

NFTs, oftewel ‘non-fungibel tokens’, zijn een type digitale asset dat ontworpen is om het eigendom van een uniek virtueel item bij te houden en vast te leggen door middel van blockchain-technologie. Het gaat bv. over digitale basebalkaarten, digitale kunstvoorwerpen of gamingobjecten. Vorig jaar is de waarde van NFT transacties verviervoudigd naar 250 miljoen dollar. Dit jaar staat de teller al op 220 miljoen dollar en we zitten nog maar in maart.

De populariteit van deze ‘non-fungibel tokens’ gaat hand in hand met die van de cryptomarkt en de bitcoin. De grootste deal dit jaar was voor Sorare, een op blockchain gebaseerd fantasy-voetbalspel, dat in februari ongeveer 50 miljoen dollar opbracht van durfkapitalisten zwaargewichten zoals Benchmark en Accel, evenals voetbalster Rio Ferdinand.

Niche

Andrei Brasoveanu, general partner bij Accel, is enthousiast over de opkomst van NFTs en ziet hier nog veel potentieel in. Hij verwacht dat deze niche de komende jaren nog veel kapitaal zal aantrekken. De tweede grootste investering in NFTs dit jaar was in OpenSea, een NFT tokenmarktplaats dat 23 miljoen dollar aantrok en wordt vergeleken met eBay of Amazon.

It’s one of the most exciting developments we’ve seen in crypto for years. It’s one of those developments that has mass market appeal and could potentially impact a world outside the crypto niche.

Toch worden NFTs met scepsis bekeken door sommige makers en investeerders. Critici beschouwen het als een zoveelste crypto-rage die uiteindelijk zal vervagen . Er zijn ook zorgen over mogelijke marktmanipulatie, vergelijkbaar met die in de traditionele kunstwereld.

Bronnen: CNBC

Foto: Piqsels

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>